En solig tisdag…

Och så blev jag ÄNTLIGEN klar med ytterdörren! Dörren i teak är sedan sent 50-tal och blev av misstag lackad sist man gjorde något åt den. På grund av detta så var jag tvungen att grundligt slipa, slipa och slipa den. Jag påbörjade det hela för någon månad sedan och tappade sugen efter ett antal slippapper senare… Men idag slog jag slag i saken och färdigställde dörren, oljad och fin står den nu där och välkomnar dem som kommer hit.

Barnen hade kompisar här idag och gjorde en fälla för att fånga ”Morran”. Hon skulle gå upp på en spång och då sprutar det vatten på henne varpå hon ramlar ner i sandlådan (den utan sand…) och blir tillfångatagen. Folke visar hur det går till… 

Folke demonstrerar "Morranfällan"
Folke demonstrerar "Morranfällan" och får vatten på hela ryggen...

Martins gamla MF såldes idag, det var lite vemodigt för den har funnits här sedan Martin var barn. Vi önskar den ett gott fortsatt liv 🙂

den lilla röda traktorn...
Den lilla röda traktorn...

Förra veckan var jag, en väninna och våra barn och plockade jordgubbar. Av en del av det gjorde jag saft, receptet är min farmors och den är underbart god! Idag silade jag den och frös in den saft som vi inte dricker upp just nu. Jag tycker det är toppen att frysa in saft, det tar minimalt med plats och inga konserveringsmedel behövs. Vid behov så tinar man upp saften och häller upp den i lämplig flaska. Funkar kalasbra!

Jordgubbssaft redo att frysas in
En flaska att drickas just nu och ett antal saftpåsar till frysen.

Nu skall jag gå och lägga Stina, utan att somna själv…

Må så gott!

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s