Flugor…

Jag undrar hur många flugor jag hittills i mitt liv har slagit ihjäl? Min stående replik, en sådär 350 gånger per dag, är -”stäng dörren, det kommer in flugor!” En nackdel med att bo på en grisgård är helt klart flugorna, de gör fula avtryck efter sig, de kryper irriterande på benen, att man dessutom vet vart flugorna har varit gör ju inte saken bättre… Jag skulle vilja uppfinna något som gjorde att flugorna, om de nu måste finnas, åtminstone stannade utomhus.  

Nu är grisningen för denna gången avklarad. Jag och barnen var och kollade på den sista suggans kultingar och Ernst såg en gris som var lite mindre än de andra och konstaterade att den lilla grisen behövde dia. Han tog grisen i famnen, klättrade över grinden och satte sig hos suggan och lade ner kultingen vid spenarna så att kultingen åtminstone skulle få en chans. Nyförlösta suggor brukar vara rätt så beskyddande och grymtar åt besökare i boxen men hon låg lugnt kvar och accepterade att Ernst var inne hos henne.

Ernst hjälper kultingen
Ernst lägger kultingen tillrätta hos suggan

Våra grisar är en treraskorsning, galten är Hampshire och suggan/gyltan är en korsning av Yorkshire och Svensk Lantras. Detta ger mer eller mindre svartvita grisar. I en kull fick vi i denna omgång en helt svart gris medan hans syskon är rosa. Försökte få en bild på honom men det var inte det lättaste.

den lilla svarta grisen
Den lilla svarta grisen

Här kommer även ett kort på våg pålitlige och populäre galt, Eilert…

Snyggingen Eilert
Snyggingen Eilert

En ny dag väntar i morgon, förhoppningsvis blir det en dag vid Vätterns strand, nu säger jag tack och god natt! 🙂

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s