En helg i juli…

Det känns ytligt att skriva om tyger, besök, föräldrakooperativ och rymmande grisar när det fruktansvärda av fruktansvärt har hänt i Norge. Att en människa kan ställa till med en sådan massaker och försvara det med att, han var tvungen? Det är så sjukt och det gör så ont i mitt hjärta att se alla dessa sörjande människor och att så många människor har förlorat en son, dotter, kusin, vän, barnbarn, granne, systerdotter, brorsson, syskonbarn, klasskamrat. Ja, listan kan göras hur lång som helst. All kärlek till dem!

1993-94 var jag i Mill Valley, San Fransisco och var au-pair i en familj. Denna familj har jag, roligt nog, fortfarande kontakt med. Mycket tack vare att mamman Karin varje år kommer till Sverige, i år var det första gången som hon kom utan barnen som nu har blivit 22 och 19 år (hur det nu gick till…).

Min au-pair mamma Karin
Min au-pair mamma Karin

Hur som helst så var jag och barnen och besökte henne i hennes sommarhus i Härryda, det var så roligt att ses, att vi dessutom passade på att åka till Ljungbergs textil i Floda gjorde ju inte saken sämre. Jag köpte tyg till nya gardiner i vår hall, har länge varit på gång att köpa nytt tyg dit men av olika anledningar så har det inte blivit så. Tyget blev Stig Lindbergs ”Lustgården” jag köpte dessutom ett annat tyg till köket och till det som så småningom skall bli Stinas rum.

Stig Lindberg, Lustgården
Stig Lindberg, Lustgården

Efter tyginköp så besökte vi Karins moster som bor i Göteborg, en fantastisk dam som fyller 98 år i december.

"Aja" och mina barn
"Aja" och mina barn

Under sitt yrkesverksamma liv arbetade hon som barnläkare, och en rolig sak är att när min mamma för första gången träffade Margit eller ”Aja” som hon kallas så tyckte hon att hon kände igen henne. Hon gick och hämtade sitt album från sjukskötersketiden i Göteborg och mycket riktigt, under ett av korten så stod det Dr. Lindgren. Världen är bra liten!

Igår, lördag, kom Malin och hennes dotter Molly på besök. De hade varit på besök hos Malins familj i Tranås och kom och hälsade på innan de for tillbaka till Härryda (ja, de bor också där…  🙂 ). Vi åt ”förälskade havskräftor” till förrätt och grillade såklart vår egen, Cedergrisens, fläskfilé till huvudrätt, mycket gott. Barnen lekte och uppträdde till Eric Saade, hur goa som helst!

middag i köket
Middag i köket...
barnens uppträdande
Folke, Ernst och Molly uppträder till Eric Saade

Idag har vi haft storstädning på vårt föräldrakooperativ, Våga Gård (www.vagagard.se). Det är ett helt fantastiskt ställe att ha sina barn på, bra personal, nära till naturen och med en bakgård som bjuder in till lek. I och med det att det är ett kooperativ så innebär det en del arbete för familjerna som är medlemmar och nu var det dags för sommarstorstädningen. Man skulle tro att det är trist och jobbigt men med de familjerna som är med så är det allt annat än trist, vi pratar, fikar och självklart så städar vi också :-).

Jag hade varit hemma en stund när vår granne, sommargästen från Tyskland, Dirk ringde och sa att det sprang smågrisar på gårdsplanen framför svinhusen. Det var sju smågrisar som hade rymt och var ute på äventyr, de är för söta. Jag hade kameran kvar i bilen och passade på att ta ett kort på rymmarna.

Rymmande smågrisar
Rymmande smågrisar

Söndagskvällen avslutas tillsammans med barnen i tv-soffan framför barnfilmen RANGO, en rolig film med ett allvar om att vilja vara någon men att samtidigt duga som man är. Goda hjältar kan man aldrig få för många av, det känns extra viktigt just nu!

Var rädda om varandra!

Tills vi hörs igen,

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s