Och så äntligen fick vi ner trädet…

Den gamla tallen som min svärfar var med och planterade som barn är numera brasved. Det har varit halvdött ett tag men så hade vi inte hjärta att ta ner det när kajorna hade byggt bo i toppen. Nog för att jag inte är kajornas största dyrkare men som småbarnsförälder till en annan så fick de små i alla fall få en chans att flyga ut först. Sedan var rapsen som växer utanför på gärdet tvungen att bli tröskad först men nu så är det nere och blir ”smatterved” i vinter.

Martin fäller tallen.
Martin fäller tallen.
"Tallfällaren" och hans medhjälpare...
"Tallfällaren" och hans medhjälpare...

Så från en gamling till andra gamlingar, vi var och besökte Dinosaurieutställningen i Norrköping. Barnen var mycket förväntansfulla men blev tyvärr lite besvikna, de hade nog trott att det skulle vara fler modeller av dinosaurier och dessutom var utställningen inte särskilt stor. Men för mig som vuxen så var det mer intressant och ”matnyttigt”, vid ett datorspel där man skulle klicka på en skärm för att gräva fram skelett fastnade jag bland andra barn…

Ernst och jag (mest jag) leker...
Ernst och jag (mest jag) leker...
Glad att jag inte levde då...
Glad att jag inte levde då...
Dinosaurievrååååål
Dinosaurievrååååål

Hur som helst så var det roligt att ha sett den, nu skall den här ”skräcködlan” ta och fortsätta att plocka kläder, leksaker och annat som ligger här och dräller. I morgon skall jag åka och hämta en matta som jag köpte på lauritz.com, spännande!

Goder Afton!

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s