En gammal trotjänare har lämnat oss…

Trotjänaren
Trotjänaren

Martin beslutade förra året att arrendera ut marken för att helhjärtat satsa på grisarna. Maskinerna började bli gamla och med den jorbruksekonomin som är just nu så bär det sig inte för oss att köpa nya maskiner. Dessutom går det åt mer personal vid högsäsong och även om svärfar är som vilken 30-åring som helst 😉 så har han dock lämnat över och kan gott få vara lite ledig efter alla sina år som bonde. Så beslutet var egentligen inte så svårt, att det dessutom blev Emil i Vilseberga med partner Thorén gjorde saken inte sämre. Ernst och Folke älskar att åka med när tillfälle ges och med dem som arrendatorer så försvann inte den möjligheten.

Hur som helst, vad skall man med en massa maskiner till som bara står där de står? Ingenting alls, så de har under sommaren sålts en efter en. Det finns nog en John Deere ringvält kvar om någon skulle vara intresserad ;-)… Vår traktor Volvo BM 2810 har alltså sålts och kommer att avsluta sina dagar på ett traktormuseum i Danmark, ett värdigt avslut måste jag säga. Vi planerar att besöka den vid nästa resa till Legoland. Så här såg det ut när ”släpet” kom och hämtade den.

Sista resan upp på flaket.
Sista resan upp på flaket.

 

...och här far den iväg.
...och här far den iväg.

Fånigt att det känns lite sorgligt det är ju ”bara” materiella ting men den har som sagt varit med länge och att den hamnar på museum tyder ju bara på det :-).

Ha en bra torsdag!

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

2 reaktioner till “En gammal trotjänare har lämnat oss…”

  1. Men Karin! Den ser jiu jättefin ut. En sån skulle min David vilja ha! Menar du att den ska till museum? Hur mycke fick ni för den?

  2. Jajjemän, ett traktormuseum i Danmark minns just nu inte staden. Jag tror det var 75′ om jag inte minns fel. Den var/är jättefin och i ordning och tydligen så var den årsmodellen den sista som gjordes av just den modellen. Därav museieintresset antar jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s