Världens bästa Susanne!

Idag när jag kom och skulle hämta barnen på Våga så var jag lite tidig. Susanne Lund (förskollärare och den som skolat in Stina) frågade om inte Stina kunde stanna en liten stund till, för hon och Stina skulle uppträda för fritidsbarnen som när som helst skulle komma från skolan. Visst, självklart svarade jag. Samtidigt funderade jag på vad de skulle göra, vad var Stinas roll i uppträdandet?

Hur som helst, fritidsbarnen kom, de satte sig i stora rummet och jag som inte riktigt hade hunnit fram till dörröppningen (hade varit och kollat till pojkarna), hörde gitarrspel och hörde Susanne börja sjunga på ”litet hus i skogens slut, liten tomte tittar ut…”. När jag kommer fram till dörröppningen ser jag hur Susanne sitter på en pall med gitarren i knät och Stina står vänd mot gitarren. Susanne spelar ackorden och Stina ”slår an” på strängarna (eller vad det nu heter) med sina små fingrar. Stina spelar gitarr!

Susanne vet hur mycket Stina älskar musik, jag vet att Susanne ofta spelar på gitarren med alla barnen, de har till och med ett eget tecken för gitarr som Stina tecknar (berättade Susanne för mig idag). Inte nog med det, Stina får dessutom hjälpa till att spela för Vågabarnen. När sången är slut så applåderar alla och Stina med!

Den lyckan och glädjen över att ha Stina på en förskola där man så tydligt ser till barnens behov och glädjeämnen kan inte beskrivas. Tack Susanne för att du är så engagerad och för din omtanke om Stina!

Jag filmade det hela med min telefon men då även andra barn syns på filmen så vill jag inte lägga ut den, det kommer dock för oss att vara ett mycket kärt minne.

Detta är inte det enda tillfället då vi känt glädje över att ha våra barn på Våga Gård och säkerligen inte den sista gången heller!

Ni är fantastiska, allihopa!

TACK!

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

4 reaktioner till “Världens bästa Susanne!”

  1. Skriv din kommentar här! Visst är det härligt med människor som ser varje barns behov! Tur att det finns gott om dessa våra vardagshjältar som gör enormt mycket för våra små och stora barn!!! Kram Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s