Estelletårta…

Igår firade vi med Estelletårta att Sverige har fått en arvsprinsessa och att Östergötland har fått en Hertiginna!

Estelletårta...

Det här med namn är så individuellt, jag hajade till när jag hörde namnet Estelle men inte för att det på något sätt är fult utan för att det var sååå oväntat. Att sedan Estelle var gift med Greve Folke Bernadotte tyckte jag var extra roligt då vi har en Folke…

När vårt första barn skulle få ett namn så var det inte helt självklart i alla folks öron och munnar att han skulle heta Ernst. Ernst? Efter Kirchensteiger eller? Det var frågan som vi så ofta fick men Ernst heter Ernst efter min farfar, min farfars farbror och min mammas farfar. Folke fick sitt namn bara för att vi tyckte det var fint och så passar det ihop med Ernst att det dessutom fanns en Folke som var en hjälte och räddade människor under andra världskriget gjorde ju inte saken sämre, samme Folke var gift med Estelle. Stina fick sitt namn från Martins farmor och från min mamma som heter Anna-Stina.

Som sagt namn är högst individuellt och det finns ju inga föräldrar som väljer ett namn de tycker är fult till sitt lilla barn.

Nu laddar vi för Folkes barnkalas,

Önskar er alla en härlig dag!

kram

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s