Anta och tro är inte det samma som att veta

Ikväll har jag haft ett samtal med en relativt nyfunnen vän och fått ta del av hennes livshistoria. Även om jag absolut inte trodde att hennes liv hade varit en enkel match så kunde jag inte tänka mig hur tufft hon hade haft det och har det. Samtidigt är hon en inspirationskälla och en kraftfull, driven kvinna! Tack fina du för vårt samtal!

Detta fick mig att tänka på ”veckans peptalk” av Olof Röhlander Det går att prenumerera på det och det är verkligen ett peptalk. Hur om helst, denna veckan handlade det om att man antar saker utan att veta hur det egentligen ligger till. Så här skriver han:

”Visst är det lätt att man ser en sak och sen en annan och därigenom antar att det ena hänger ihop med det andra. Men stämmer det där antagandet?

Egentligen borde vi inte anta något innan vi tar reda på hur det ligger till. Jag går dock in i den fällan också ibland.

Låt oss kolla om du och jag också antar saker:

*Du får inte svar på ditt mail så snabbt som du hoppats.

Vad antar du?

*Du passerar en kollega, som inte hejar på dig.

Vad antar du?

*Någon gäspar under mötet.

Vad antar du?”

Ja, vad antar man? Och hur ofta ställer man frågan om varför någon gör som den gör i stället för att anta något? Läs gärna hela peptalket här, Jag har prenumererat på detta i fyra veckor och blir faktiskt peppad varje gång till att tänka till.

Nu inte bara antar jag att jag bör fixa inför morgondagen utan även göra det…

En god natts sömn önskar jag er och mig!

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s