Du milde vilket folkliv!

Igår lånade jag hem lite kläder från Mrs. Manfreds i Vadstena, det är en av fördelarna med att bo i en liten stad, man känner varandra och då fungerar ”hemlån”. Sedan kan man prova hemma i lugn och ro för att se hur kläderna verkligen är och vad man kan ha till… Ett par jeans fick idag åka med tillbaka till affären men lite annat fick stanna hemma.

Väl inne i Vadstena var det fullt pådrag av aktiviteter, modevisning, köruppvisning av en jättekör (500 personer, sas det…), fri rundtur med sightseeingtåget. När vi satt där på det lilla tåget som tog oss runt Vadstena och fick höra det som man egentligen vet men inte tänker på, så inser man igen att Vadstena har en fantastisk historia. Inte bara Heliga Birgitta och nunnor som Vadstena ofta förknippas med, Vadstena är dock en riktig sommarstad! Idag visade sig Vadstena verkligen från sin bästa sida, vackert väder, myller av folk och långöppna affärer.

"Hunkladbollar" är grejen!
Rundturståg
...och så lekparken

Vi fikade på Gamla Kondis, åkte som sagt tåg och avslutade allt i lekparken. På vägen hem säger barnen, -”mamma, det här var den bästa dagen på länge!” Det värmer ett modershjärta, att så enkla saker som vi gjorde ändå blev så roligt.

Väl hemma så blev det en ”simpel” lunch ute vid studsmattan, då hade pappa Martin också slutat jobba. Han inseminerar suggor och gyltor som kommer att grisa i september (om tre månader, tre veckor och tre dagar).

Som sagt...

Nu laddar vi för kalas hos ”Hättorparna”, familjen Christensen.

 

Ha det gott!

Kram

Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s