Barnförsäkringar, inte för alla!

När vi fick Stinas diagnos så ställdes mycket på sin spets, hur går vi vidare, vad händer nu, vad måste vi göra, hur hjälper vi Stina och vem hjälper oss?  En tanke som for genom huvudet var, vilken tur att hon varit försäkrad i hela sitt liv OCH fosterliv! Mmmm, eller hur?! Diagnosen fick vi, som en del vet den 28 december 2011, jag har inte orkat ta tag i detta med försäkringar förrän nu. När jag då tar mod till mig och kämpar mot att inte börja gråta så fort jag säger Smith-Magenis syndrom får jag svaret som ett slag i ansiktet. Trygg-Hansa betalar inte ut något till barn med kromosomavvikelser!

Någonstans inom mig så kände jag nog det på mig (och hade jag läst det finstilta så hade jag sett det där under §någonting), men ilskan visste just där och då inga gränser. Ratad, så kände jag att Stina blev, ratad. Hon är inte ”perfekt” i deras värld för att passa in i deras så välformulerade försäkringsvillkor, inser dessutom att detta bara är början på ett berg av saker som hon inte kommer att ”passa in” i.

Här går man, vi, och tecknar den högsta försäkringen för alla våra tre barn för att de skall få en bättre förutsättning ekonomiskt att klara en eventuell livsavgörande förändring och så har man ingenting att hämta när man väl behöver. Sjukt! Dessutom kommer de troligtvis att härleda allt som händer Stina i hennes kommande liv till hennes kromosomavvikelse. Det är en sak om det handlar om Martin och mig men Stina, ett oskyldigt barn som ”råkat” tappa en del på kromosom 17, det är inte självvalt och hon behöver hjälp och trygghet som vilken annan unge som helst!

Så här sitter jag nu och letar någon som tar sig an och vill och kan försäkra våra barn. Trygg-Hansa har inte bara mist Stina som kund, de har också förlorat Ernst och Folke. Vi har varit väldigt bra kunder, betalat högsta premien och inte begärt ut en enda krona! För att inte förtala någon så är det säkert så här i andra försäkringsbolag med, jag vet inte för vi valde Trygg-Hansa för att alla sa att de var bäst när vi försäkrade vår förstfödde, då för sju år sedan. Men idag vet jag bättre, barn som utesluts ur något på grund av ett kromosomfel, de är INTE bäst, inte i mina ögon!

Letar vidare och är det någon som vet och kan något om den här branschen så tas tips mer än gärna emot!

kram

Karin

 

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

4 reaktioner till “Barnförsäkringar, inte för alla!”

  1. Jag lider med dig och förstår din frustration. Mitt bästa råd för att få ordning på försäkringsdjungeln är att du kontaktar Konsumenternasförsäkringsbyrå som ger opartisk, gratis rådgivning till konsumenter. De kan alla villkor, undantag och ersättningar. Du kan nå dem Vardagar 9-12 på 0200-225800. Du kan även gå in på deras hemsida och jämföra alla barnförsäkringar http://www.bankforsakring.konsumenternas.se/Forsakring/Barn/Barnforsakring/Jamfor-barnforsakring/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s