Pappa 70 år!

Äldst och yngst!

I söndags fyllde pappa 70 år, det låter väldigt mycket, min pappa kommer alltid vara typ 50 🙂 Men då jag närmar mig den siffran så inser jag ju inte att det är möjligt men ändå. Ja, ja ålder är bara en siffra och min far är en väldigt aktiv man jagar, plockar svamp, filar i trädgården, lägger sten, fiskar, spelar golf, bridge och är aktiv i flera föreningar och organisationer. Han har alltid varit en aktiv och engagerad man och pappa. När jag som 6-åring skulle börja förskolan bodde vi Björneke i Uppvidinge kommun men det var betydligt närmre till en annan kommun, Lessebo kommun. Då vi tillhörde Uppvidinge skulle jag gå i förskola där men det tyckte inte mina föräldrar som genom påtryckningar och skrivelser lyckades få till stånd en förändring så att alla som bodde och bor i närområdet sedan dess får åka till den närmsta skolan. Det verkar ju märkligt idag att det var så då, nu har man helt andra förutsättningar att välja skolor och annat.

Pappa var även engagerad i Hem & skola, han var politiskt engagerad och i Myresjö IF (fotboll) och på en mängd olika sätt, inser att jag fått den ådran. Jag har vuxit upp med devisen, är det något du tycker är fel så hjälper det inte att sitta hemma och klaga. Vill man ha till stånd en förändring så måste man dra sitt strå till stacken! Tack pappa för att du visat mig det och så mycket annat!

På sin födelsedag bjöd han oss barn med familjer till Sandsjö Wärdshus & konferens i Sandsjöfors i Småland. Vi åt och drack gott, som present fick han av mamma och oss barn med familjer en golfresa till Skottland med mina bröder Peter och Erik. Önskar er en sannerligen härlig resa!

Nedan kommer lite bilder från dagen igår, mycket familjekort blir det men då det även är släktingar som inte bor i Sverige och några som jag inte träffar så ofta som läser detta så får det bli så 🙂

Födelsedagsbarnet och mamma
Bus vid gungan
Jag och Martin med våra barn
Min bror Peter med sin Malin och deras barn
Min syster Emmeli med sin Björn och deras barn
Erik och Sofia
Emmeli, mamma och jag
Skottlandsresenärerna Peter, pappa och Erik
Lilla Johanna har något att berätta...
Tre generationer
Hela gänget!

Tack pappa och mamma för en fin ordnad familjesammankomst, jag är så tacksam för er båda och pappa än en gång grattis på din dag! Älskar er!

Var rädda om varandra,

kram

Karin

 

 

 

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

4 reaktioner till “Pappa 70 år!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s