Hmmm, vi struntar i rubriken idag…

Ikväll när Stina skulle lägga sig hade hon ett utbrott utan dess like, jag har aldrig hört henne skrika på det viset och genast tänker jag – ingår det här i diagnosen? Är det det här vi har att vänta i framtiden? Jag blir så trött på mig själv, alla barn med eller utan kromosomfel eller diagnoser ”flippar” ibland. Försöker så ofta tänka hur hade jag reagerat om det var Ernst eller Folke som 2-åringar som skulle  gjort samma sak? Men faktum kvarstår SMS har beteendestörningar, usch jag har haft några riktigt tunga dagar då jag funderat mycket på hur det kommer att bli. Jag vet att jag inte skall tänka på framtiden försöker hitta ”varandet” som Björn Lindeblad, f.d. skogsmunken ni vet,  talar om. Det är inte lätt, men det är inte enklare att fundera heller för den delen.

Hon har också börjat dunka huvudet i marken mer men det kan ha att göra med att vi nu är tillbaka i vardagen igen, tidiga mornar och relativt långa dagar på förskolan. Hon är trött, hennes bröder är trötta och kvällsrutinerna vill inte riktigt infinna sig. Är dock tacksam över att renoveringen av halva övervåningen börjar närma sig sitt slut. Elektrikern har varit här i två dagar och de väntar på någon elcentral och lite annat sedan är det ”bara” att börja inreda… Kul! Det lär komma ett inlägg kring detta så småningom.

Till helgen skall vi till Stockholm till barnens kusin Wilmas konfirmation, minns min egen konfirmation som det var igår. Vi framförde en pjäs där i kyrkan och jag var längst så jag fick spela Jesus, haha, ett fint minne. Tyckte det var riktigt roligt med att ”gå och läsa”, men det är ju ett tag sedan…

Nej, nu skall jag ta och hänga en tvätt inomhus innan jag lägger mig, höstbruket är nämligen påbörjat här. Omröraren (ser ut som en stor elvisp) ligger i gödselbrunnnen och vispar runt för att få en bra styrka på gödseln 🙂 och vinden ligger på mot huset, detta är inte, luktmässigt, den bästa tiden på året att bo på landet :-). Dock är det verkligheten och det är vårt bröd, vår pasta, våra bakverk, grisarnas mat, vår ”rapsolja”, ”linfröolja” och så mycket mer som nu skall skördas. En härlig och stressig tid med mycket arbete för idoga bönder, ”gödselkörare”, pressare (de som pressar halm till halbuntar och balar) och traktorförare med flera.

Avslutar med en fantastisk regnbåge jag såg häromdagen. Tyvärr gör den sig inte lika bra på bild som den var i verkligheten…

"Somewhere over the rainbow..."

kram

Karin

 

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s