Sitter på tåget…

På väg till Stockholm och möte med Sveriges Djurbönder, mycket snurrar i huvudet allt från dagens kommande möte till födelsedagspresentsinköp till Folke-pojken som fyller 6 år den 19 december och att jag inte får glömma att koka upp saltlagen till julskinkan som ligger insmörjd med ”julskinkegojs”.

När jag fyllde 6 år önskade jag mig ett delikatessknäckebrödspaket, ett Kalle Anka-kexpaket, katt och kattungar till mitt dockhus, en tandborste som lät som mammas när hon borstade tänderna, en spis och ett kylskåp till mitt dockhus. Och kan ni tänka er, jag fick allt jag önskade mig! Den 30 juli 1977 minns jag som en väldigt lycklig dag.

Från juli 1977 till julen 2012, julförberedelserna är i full gång. Första knäcken är kokad, julgrisen slaktad och skinkan insmörjd, har till och med redan skaffat gran som vi planerar få in till helgen. Den 28 december är det ett år sedan vi fick reda på Stinas diagnos. Mycket har hänt under det här året, livet har på många sätt fått sig både törnar och en meningsfullhet som är svår att både greppa och förklara.

Nu rullar tåget in på perrongen, på återseende…
Ha en skön dag!

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s