Säg det med blommor…

”Ja visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?” De raderna, orden, har varit användbara och så rätt många, många gånger i mitt liv. Knoppen måste brista för att nå sin fulla prakt och inte förrän blomman är utslagen kan man se dess unika färg och form. Vatten, näring och sol ger blomman möjlighet att visa vem den är.

Detta kan appliceras på mycket, jag tror dessutom att samma blomma går i knopp om och om igen för att visa på nya kronblad och nya färger…

När vi fick reda på namnet på blomman Stina, visste vi inte mycket om just den sorten. Det var tungt att läsa om vad som kunde förväntas, att nu så här ett år senare har sett den ena efter den andra blomman slå ut har varit till mer glädje än sorg. Vissa blommor har hängt lite mer än andra men många knoppar har blommat ut i en vackrare blom än vad knoppen antytt. Att det har med näring, sol och vatten att göra hyser jag inga tvivel om.

Idag var vi på ett möte på Våga Gård där vi tillsammans med involverade diskuterade de gångna månaderna som Stina haft en egen resurs. Alla är eniga om att det varit en utvecklande tid, för alla! Jag är bortom ord tacksam för det stöd och den hjälp som Stina och vi får, jag önskar verkligen alla barn med särskilda behov skulle få det som Stina får. Att bli sedd för den fantastiska, goa, härliga ”blomma” som hon faktiskt är!

Sedan är det till syvende och sist inte namnet på blomman som är avgörande för själva växten. En blomma är så mycket mer än knoppen. Bladen, stängeln och rötterna är minst lika viktiga. Stina är såklart inte bara Smith-Magenis syndrom och kommer aldrig att vara det heller. Hon är vår dotter, Ernst och Folkes syster, hon är Stina! Stina Ceder, ”Dolandej” – mammas finaste tjej!

Jag lovar er Stina. Ernst och Folke att jag alltid på bästa möjliga sätt kommer att vattna, tvinga er ut i solen, vända jorden, gödsla, vattna lite till, skydda mot frost. Så att den dagen jag blickar ner från himlen ser den mest prunkande rabatten med blommor i regnbågens alla färger. Ni är de vackraste av blommor en mor kan önska, inifrån och ut! Älskar er mest av allt i hela världen!

20130128-231119.jpg

…och till dig som läser, en blomma säger mer än tusen ord…
Kram och god natt!
Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

4 reaktioner till “Säg det med blommor…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s