Släkten följa släktens gång…

Regnet öser ner, vi är på väg till Skåne för att begrava Martins morfar. Det passar med regn på en sorglig dag…

Martins morfar, Ingvar, var en kraftfull man som det alltid var roligt att träffa. Han bedrev grisproduktion från 50-talet och framåt och var också en engagerad riksdagspolitiker. Vi har haft många intressanta diskussioner och han har alltid varit insatt och haft ”koll på läget”. Den 17 augusti skulle han ha fyllt 92 år. Ingvar, du fattas oss!

Det är sorgligt när människor dör men Ingvar var gammal och döden var väl inte direkt oväntad. Jag kan däremot inte låta bli att tänka på Kristian Gidlund, trummis och journalist som sommarpratade den 30 juni. Han pratade om att leva med cancer och att veta att han snart skall dö. Det är ingen överdrift att han sedan dess varit närvarande i mina tankar. Jag har köpt hans bok med de samlade blogginläggen han gjort sedan han först blev sjuk, läser hans blogg och mer än en bön har betts för honom.

Att behöva lämna jordelivet när man är runt 30 är som att bara fått förrätten men att fått känna doften av huvudrätten och veta ingredienserna men inte få veta hur det smakar, förjäkligt!

Jag är tacksam för att jag lever och har hälsan och att jag just nu sitter i en bil tillsammans med Martin och pojkarna (Stina är hos mormor och morfar) på väg för att ta avsked av Martins fine morfar. Och säg ser det inte ut som att det klarnar där i horisonten, låt oss hoppas på det!

20130808-093645.jpg
Ha en fin dag!
Kram
Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s