Goda grannar och en nattvandrade fröken

Sprängande huvudvärk och träningsvärken från långtbortistan försvinner nästan när goda, gamla, underbara grannar ringer på dörren för att lämna en fantastisk blomma med texten ”Hoppas ni alltid kommer att finnas i vår närhet!”. Finaste ni, tack! Kan bara säga detsamma!

Ni är många som genom stöttning, stöd och hejarop hjälpt oss genom de tuffa stunderna. Som jag skrivit tidigare, att sälja gården var varken ett lätt eller självklart beslut men nu är det taget och en ny horisont kanske kan börja skönjas där i fjärran.

Det är bra att ha mycket omkring sig, tiden för grubblerier blir mindre, åtminstone för mig. Stina har exempelvis börjat klättra ur sin säng och kommer traskandes första gången vid 22:30 för att sedan bli tillbakaburen till sin säng där hon somnar för en stund.

Men hon vaknar igen och det är inte alltid hon blir upptäckt. Detta har resulterat i nagelacksmålad soffa, nattlig kinderäggsöppnande och chokladätande, plåsteröppnande och målande med läppstift, listan kan göras lång. Det är nog dags att prata med arbetsterapeuten för att kolla larmmattor eller något annat. En målad soffa eller chokladspår är ingenting jämfört med att hon öppnar dörren och går ut mitt i natten, orädd som hon är den lilla fröken. Vi bor bland gödselbrunnar och det är en bit till närmsta hus…

Det är dock positivt att hon utmanar sig själv och försöker göra saker men inte nattetid 😉

”När man pratar om trollen…” Här kommer hon 30 minuter tidigare än vanligt. Bäst att lägga henne igen.

20131127-220857.jpg God natt!
Kram
Karin

Publicerat av

En bondkärrings liv och betraktelser

Jag är utbildad Hälsovetare arbetar som personalstrateg, mamma till tre barn, Ernst, Folke och Stina - Stina har Smith-Magenis syndrom. Jag är gift med Martin, en f.d grisbonde på Östgötaslätten. Här skriver jag om livet som mamma, om Stinas diagnos och allt vad det innebär samt om livet på landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s